Wij nemen nieuwe patïenten aan. Meld je nu aan.

X

Parodontologie

Helemaal gezond en schoon tot en met de wortel. Doe iets goeds voor uw lichaam. Een gezond en verzorgd gebit tot aan de wortels? Wij krijgen tanden! Doe iets goeds voor je tanden en je hele lichaam.

Wij kunnen u helpen uw gebit langdurig en zorgeloos te behouden. Wij zijn gespecialiseerd op het gebied van parodontologie en geven om uw mondgezondheid. En we blijven zoeken. Want aan elke tand zit een mens. Het verband tussen een intacte mondflora en de lichaamsgezondheid is wetenschappelijk bewezen. Ontstoken tanden en tandvlees kunnen niet alleen onze prestaties in het dagelijks leven negatief beïnvloeden, maar ook het cardiovasculaire systeem.

Maar niet alle ziekten zijn duidelijk zichtbaar in de mond. Parodontitis (de ontsteking van het tandvlees) is een typische ziekte die wijdverspreid is en het meest onderschat wordt. Dit komt omdat het in het begin meestal pijnloos is en alleen of helemaal niet merkbaar is door een lichte bloeding van het tandvlees. Onze tanden en tandvlees zijn gevoelige structuren. Dankzij ons immuunsysteem zijn we ons slechts gedeeltelijk bewust van de symptomen van parodontitis, die voor ons onschadelijk zijn (bijvoorbeeld bloedend tandvlees). Als het evenwicht tussen de fysieke afweer en de ontsteking in de mond uit de hand loopt, worden tekenen van gezwollen of pijnlijk tandvlees zichtbaar en soms duidelijk merkbaar. Het parodontium bestaat uit gevoelige vezels die ervoor zorgen dat het tandvlees aan de tanden hecht. Als dit onbehandeld blijft, leidt dit tot terugtrekkend tandvlees en, op de lange termijn, tot het loskomen van de tanden naarmate het bot zich terugtrekt en de tanden loskomen uit de botpocket.

Is uw ontsteking al vergevorderd en heeft u weinig hoop op uw gebit? Maar zou u toch graag uw tanden willen behouden? Wij kunnen u helpen met moderne behandelmethoden.

Voor een stevige beet en een gezond welzijn is een professionele gebitsreiniging – twee tot drie keer per jaar uitgevoerd – ideaal om uw gebit gezond te houden.

Bent u geïnteresseerd in de staat van uw gebit? Wij onderzoeken tand voor tand en geven u tips voor een optimale mondhygiëne. Het behoud van uw tanden is ons doel, omdat wij van tanden houden. Voor preventief advies kunt u gerust een afspraak maken.

Wij nemen nieuwe patienten aan.

Wat kunnen wij voor jou betekenen? Wij ontvangen je graag in onze praktijk voor een persoonlijk advies!